Tips om gravidkläder till utomhusfotografering

Kläder till gravidfotografering

1 Januari 2022

Du och magen är det allra viktigaste, men att hitta rätt kläder bidrar till att framhäva den känsla och stämning som just du vill ha i bilderna.

Kanske har du redan en favoritklänning hemma som du vill använda. 

Men om inte så finns det massor med vackra gravidklänningar i många olika stilar. Alltifrån en klassisk och enkel figurnära design till de där urtjusiga, glamorösa mer påkostade långklänningarna. 

På bild fungerar ofta enfärgade, dova färgskalor allra bäst, så att du och magen är det som framhävs mest. Stora tryck, mönster eller texter blir sällan bra på bild, likaså tar starka och mättade färger över för mycket.

Det viktigaste är att välja kläder som känns rätt för dig och som framhäver den vackra magen. Vilken stil, färg och känsla passar dig?

Här kommer några tips som inspiration:

Bubbleroom /  Zalando / Boozt / Asos / Vero Moda /

Kläder till barn & familjefotografering

1 September 2021

Det allra viktigaste i bilden är alltid du och/eller era barn.

Men att hitta fina kläder till fotograferingen bidrar också till bildens känsla och stämning. För att du och barnen ska vara det som ögat ser allra mest är det extra bra med kläder i naturnära färger och gärna textilier med en fin struktur. Enfärgat i dova färgskalor eller småmönstrat fungerar allra bäst.

Stora tryck, mönster eller texter blir sällan bra på bild och tar över för mycket.

En enkel styling för hela familjen kan vara jeans men att alla har en gemensam färgskala i val av blus, klänning, skjorta eller tröja.

Accessoarer kan också vara fint, t ex en hatt, fluga, diadem eller hängslen, väst, knästrumpor eller en vacker blomsterkrans till håret…

Här är några tips på sidor som ofta har fina barnplagg till en fotografering:

Zara / H&M /  The Indie Blue /  Jamie Kay-Petit Stories /

Rekvisita

1 Maj 2021

Min tanke är alltid naturliga och enkelt stylade bilder, men det finns massor av fin rekvisita som inte tar uppmärksamhet från barnet eller familjen utan istället förstärker känslan och bidrar till mer lek för barnen.

 Kanske har ditt barn en favoritleksak eller ett gosedjur som passar bra och som bidrar till att bilden blir mer personlig och ett fint minne. 

Äppellådor, en gammaldags trästege eller en vacker filt att sitta på tillsammans kan också vara en enkel men fin rekvisita som finns att låna.